Tåbelige argumenter for at flytte radio 24Syv til provinsen

Af Jakob Engel-Schmidt 22

I en grad af uhørt lokalpatriotisme, gør Socialdemokraternes finansordfører Benny Engelbrecht sig i Jydske Vestkysten til talsmand for, at flytte Radio 24Syv til provinsen. Som ekstra politisk krymmel på ideen, forslår provinsens selvbestaltede førstepopulist, at 24Syv i jysk udgave skal ligge i hans egen opstillingskreds. Mindre kan naturligvis ikke gøre det.

 

Ved et nærmere eftersyn af Engelbrechts argumentation, viser det sig desværre, at den bærende kraft i meldingen mere er ønsket om hjemlig popularitet end konstruktionen af et holdbart fundamentet af overbevisende argumenter. Radioens sendeforhold og konkurrenceforhold behandles kun overfladisk i indlægget. Før jeg påbegynder den egentlige obduktion af de sparsomme argumenter, føler jeg trang til at hæfte et par bemærkninger på emnets overordnede natur.

 

Ambitionen om at udflytte statslige arbejdspladser er hverken ny eller begrænset til særlig partifarve. Mit eget parti har gjort det til en mærkesag at fordele styrelser og myndigheder over landkortet. Det kan både være fornuftigt og effektivt, hvis det gøres med omtanke og respekt for den enkelte myndigheds opgave og arbejdsvilkår. Personligt er jeg dog selv af den opfattelse, at hvis vækstpolitikken for nogle handler mest om at fordele statslige arbejdspladser, så fylder den offentlige sektor for meget, og ambitionerne for det private erhvervsliv for lidt.

 

Engelbrecht ser absolut intet problem i at producere aktuel og samfundsrelevant taleradio fra et hovedkontor i enten Tønder eller Sønderborg. Samtidig får 24Syvs ledelse en ordentlig omgang tæsk med fordomskæppen, når forfatteren skriver: ”Muligvis vil enkelte navlefnullerpillende kendisværter have svært ved at se sig blive blandet med “pøblen” i Tønder eller Sønderborg”. Det er et uomtvisteligt faktum, at man sagtens kan producere underholdende kvalitetsradio andre steder end København. Flere lokale radiostationer excellerer sammen med de lokale P4-radioer i disciplinen.

 

Engelbrecht overser desværre sagens kerne fuldstændig. Radio 24Syv er sat i verden ud fra en ambition om at give DRs P1 flade konkurrence og tilbyde radiolytterne et kvalitetsalternativ inden for samme emnefelt. Kort sagt konkurrerer 24Syv med P1 på samfundsrelevant indhold primært båret af kilder, der bor, arbejder og har deres daglige gang i hovedstaden. Flyttes redaktionens hovedkvarter til enten Sønderborg, Tønder eller Randers vil det betyde et voldsomt fald i den radiofoniske kvalitet, da de før benævnte kilder, vil være fysisk meget langt fra studiet.

 

Et tilsvarende vigtigt forhold er radioens økonomi og anvendelse af producerende medarbejdere. P1 opererer med et årligt budget i omegnen af kr. 200 mio. Tilsvarende producerer 24Syv mere originalt redaktionelt indhold for ca. det halve. Når det kan lade gøre, skyldes det i høj grad, at hovedparten af 24Syvs radioværter er freelancere, der møder ind på redaktionen i København, optager deres program og derfra tager videre til deres næste opgave. Det er naivt at forestille sig, at de nuværende værter vil tage den lange tur til Sønderjylland medmindre budgettet hæves kraftigt. Resultatet af en udflytningen uden massiv opjustering af budgettet vil derfor være en kvalitativ massakre af en ellers succesfuld radiosatsning og implicit en stærk konkurrenceforvridning til DR-stationens fordel. Jeg ønsker ingen af delene og tror, at begge radiostationer bliver bedre af den daglige konkurrence og vedvarende kappestrid.

 

Selvfølgelig kan et flertal beslutte at flytte 24Syv til Sønderjylland. Beslutningstagerne skal bare ikke bilde sig selv og medieforbrugerne ind, at det radiofoniske produkt forbliver det samme.

22 kommentarer RSS

 1. Af lisbeth Sørensen

  -

  PS indlæg i filteret?

  Den røde opposition burde gøre det til sin mærkesag at få overflyttet radio 24-7 til sønderjylland hvis de vinder næste valg.

 2. Af lisbeth Sørensen

  -

  Radio 24/ er en borgerlig radiostation som har modtaget i omegnen af 1,5 milliarder kr. i statsstøtte..giver ingen mening at DK skal have en borgerlig radiostation, når vi ikke har en rød.
  Værterne der-mestendels bloggere og journalister fra Berlingske- modtager 6ooo kr. pr. time der er i æteren..Dette beløb skal ned på 2oo kr…

  Derudover er 24/7 et såkaldt “borgerlig lavkultur udbud”…Så sønderjylland ville nok være passende at lægge den i?

  ” ”Muligvis vil enkelte navlefnullerpil lende kendisværter have svært ved at se sig blive blandet med “pøblen”

  Engel brecht din Danske helt..Tak for at du endelig siger hvad alle anstændige Danskere allerede tænker, og har tænkt mht. 24/7 siden dens opstart.

  “Når det kan lade gøre, skyldes det i høj grad, at hovedparten af 24Syvs radioværter er freelancere, der møder ind på redaktionen i København, ”

  Du springer fuldstændigt over mht. de halvanden milliard og 6ooo kr. i timen disse “freelancer” får, samtidig med at de har snablen nede i andre statsstøttet foretagender, såsom Berlingske tidende og folketinget?

  Og glem nu ej heller at radioen er ejet af Berlingske selv, og derfor denne artikel og de mange andre for dens forsvar i avisen..Hvor er den røde radiostation der får halvanden milliard kr i statsstøtte? vi forlanger den indført med det samme,.

 3. Af bent andersen

  -

  Den udflytning som lars løkke hidtil har stået for, kan vist ikke imponere ret mange. Der er mest tale om symbolpolitik, og flere af tvangsindgrebene har virket tilfældige og dårligt gennemtænkte. Ligesom lukningen af hospitaler, skadestuer, skoler og meget mere i diverse byer….. noget der har påført patienter, pårørende, forældre, elever, lærere og mange andre et enormt besvær og tidsspilde, og et ikke ubetydeligt antal ulykker og dødsfald. Men J E-S har nok ret i at radio24/7 ikke bør flyttes væk fra Sjælland.

 4. Af bent andersen

  -

  Den udflytning som la rs lø k ke hidtil har stået for, kan vist ikke imponere ret mange. Der er mest tale om symbolpolitik, og flere af tvangsindgrebene har virket tilfældige og meget dårligt gennemtænkte. Ligesom lukningen af hospitaler, skadestuer, skoler og meget mere i diverse byer….. noget der har påført patienter, pårørende, forældre, elever, lærere og mange andre et enormt besvær og tidsspilde, og et ikke ubetydeligt antal ulykker og dødsfald. Men J E-S har nok ret i at radio24/7 ikke bør flyttes væk fra Sjælland.

 5. Af Finn Bjerrehave

  -

  Måske et blufnummer, radio24syv, som Per Stig Møller fik gennemført for en 10 årig periode, og ingen aner om fortsat drift, måske derfor bruges Jylland som skræk og advarsel, og radio24syv,s medarbejdere tier, og hvorfor ikke flytte Folketinget til Ikast.
  Why not. Finn Vig

 6. Af Niels Larsen

  -

  Vi vil også foretrække, at grænsen bare flyttes til Storebælt, Jakob.

  Og at samtlige nuværende politikere bliver på øen. 🙂

 7. Af J. Hanse n

  -

  Det var Jakob Engel-Schmidts parti som gik ind for, at alle mulige og umulige institutioner skulle flyttes så langt vestpå som muligt.

  Nu bakker Benny Engelbrecht så op om Venstres politik og forslår, at flytte Radio 24Syv vestpå.
  Hvis Jakob Engel-Schmidt mener, at Benny Engelbrecht er en populist på grund af dette.
  Så må han jo være enig i, at Venstres politik er populistisk.

  I øvrigt så ville den bedste løsning være at nedlægge Radio 24Syv.
  Denne reklamesprøjte for højrefløjen blev oprettet, fordi Per Stig Møller ville forsøge at ødelægge DR.

 8. Af J. Hans en

  -

  Det var Jakob Engel-Schmid ts parti som gik ind for, at alle mulige og umulige institutioner skulle flyttes så langt vestpå som muligt.

  Nu bakker Benny Engelbrech t så op om Venstres politik og forslår, at flytte Radio 24Syv vestpå.
  Hvis Jakob Engel-Schmidt mener, at Benny Engelbrecht er en populist på grund af dette.
  Så må han jo være enig i, at Venstres politik er populistisk.

  I øvrigt så ville den bedste løsning være at nedlægge Radio 24Syv.
  Denne reklamesprøjte for højrefløjen blev oprettet, fordi Per Stig Mølle r ville forsøge at ødelægge DR.

 9. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et kommentarspor præget af et par renlivede kommunister – rimelig uinteressant 🙁

 10. Af j nielsen

  -

  24/7 har nogle ret gode interviewudsendelser. En time med ét emne. Flygtningeboliger i Hellerup. Langt bedre end Debatten, som alt for ofte udarter til mundhuggeri. Flyt Debatten til Sønderjylland i stedet.

  Eller – flyt Sønderjylland til Amager. En del af Ålborg Universitet ligger i forvejen i Sydhavnen. Århus Universitet i Roskilde. Man kan bare tage og udnævne et areal til at være en filial af grænselandet.

  Fordel: Så bliver udflytningen meget billigere.
  Ulempe: Man slipper ikke af med alle de irriterende fagfolk.

 11. Af J. Hans en

  -

  AF J NIEL SE N – 27. JANUAR 2017 1:24

  Fagfolk og eksperter er noget som fanden har skabt.
  Det indså Fogh allerede i 2001.

  Lad os gøre tilværelsen ulidelig for eksperter og specialister. Når de er chikaneret væk, så kan vi altid ansætte DFere til at forske i racehygiejne, euthanasi, danskhed og hvad en svine stat ellers måtte have brug for.

 12. Af lisbeth Sørensen

  -

  AF NL – 26. JANUAR 2017 21:28
  “Vi vil også foretrække, at grænsen bare flyttes til Storebælt, Jakob.”

  Lillebælt er den naturlige grænseovergang! V og DF jyder har i generationer bestemt regeringens farve..Uden Jylland ingen blå regering..Et årligt visum gives til at besøge flygtet jyske kvinder i hovedstaden af familiære årsagere..

  “Lad os gøre tilværelsen ulidelig for eksperter og specialister. Når de er chikaneret væk, så kan vi altid ansætte DFere til at forske i racehygiejne, euthanasi, danskhed og hvad en svine stat ellers måtte have brug for.”

  🙂 Enig!

  Mediestøtten skal absolut under nye undersøgelser..90% af støtten går til blå medier som B, Politiken, JP, WA, KD…Giver ingen mening at folket ingen medie repræsentation får, nu de selv betaler for denne? DR, jo OK, repræsentere hele folket og er eneste , men er ikke et rødt medie..

 13. Af Martin Hansen

  -

  Kan ikke huske hvornår jeg sidst var i København. Besøger derimod Hamborg jævnligt. Kbh er sq lidt trist og provinsiel ift Hmb, og med broafgift giver det slet ingen mening at tage den tur.

  Nåh, men udover at vi engang havde de skånske lande – kan nogen forklare mig berettigelsen til, at de danskes hovedstad stadig er placeret i den nærmest absolut østligste del af udkantsdanmark?

 14. Af - Nller

  -

  Spørg Absalon som byggede borg ved havn.

 15. Af Niels Larsen

  -

  Lisbeth Sørensen

  Når jeg skriver Storebælt, så mener jeg Storebælt.

  Og jeg er skam helt seriøs.

  Vi ville klare os langt bedre uden København med omegn og uden de uduelige politikere, som spilder år på at skændes om en placering af en skole.

 16. Af N Niller

  -

  Med dette udfald mod Benny Engelbrechts udtalelse om at flytte radio 24syv til provinsenog hvor man antyder at der er tale om en uhørt grad af lokalpatrisme- kan jeg kun opfordre Engel- Schmidt til at vende blikket indad – og kigge lidt på hvad venstre har bedrevet af lokalpatroisme når det gælder anlæggelser af nye motorveje m.m.
  Og så til spørgsmålet om hvorfor landets hovedstad ligger hvor den ligger , ja ? Men mon ikke svaret ligge i historien , hvor København havde en beliggenhed der gjorde det attraktivt at føre handel med omgivelserne samt at den har været en residents by for skiftende konger før det demokratiske styre kom til.
  Jeg vil da også gerne bidrage med et forslag til udflytning af statslige arbejdspladser- flyt dog hele folketinget og det politiske embedsværk til Odense .
  Det kan jeg som københavner udmærket leve med.

 17. Af Morten Madsen

  -

  For det første forstår jeg slet ikke, at man fra begyndelsen placerede en helt ny licens finansieret radio i et område (KBH) der allerede var så rigeligt dækket og endda overrepræsenteret af det samme journalistiske udsyn, som allerede eksisterede.

  For det handler om udsyn og hvorfra man ser verden, alle mennesker, inklusiv journalister, vil have deres udsyn udfra hvor de bor, herudaf vil de nære problemstillinger og interesser også altid, mere eller mindre bevidst, blive prioriteret og føles vigtigere, og netop derfor kunne det have været rigtigt interesant hvis vi havde en institution som TV2, DR , Radio24syv placeret langt væk fra valby bakker, f.eks. i Aalborg, Herning, Kolding, Esbjerg, eller en anden placering, som ligger noget væk, fra den lokal kultur og undtagelse, som København/Øresundregionen egentligt er, set i forhold til resten af landet, nemlig i det forhold, at der ikke er andre byer i Danmark på samme størrelse, og hermed er kulturen, udsynet osv. derfor også ofte anderledes og vinklet udfra den forudsætning, og her tror jeg det ville være vældig sundt, at få et seriøst og permanent journalistisk udsyn fra andre dele af Danmark. Men et vægtigt udsyn af sådan en type, kan kun eksistere hvis man placere nogle af de tunge og synlige medie institutioner, som de overnævnte.

  Der er flere muligheder, man kunne flytte Radio24syv, man kunne flytte TV2 tilbage til Odense, altså, forlange at TV2-News og alle de andre kanaler også skal produceres og sendes fra Odense, TV2´s placering i Odense, er i dag mere af navn end af gavn, man mærke ikke, at det er en fynsk placeret medievirksomhed i dag, nok fordi, at det meste alligevel blive produceret i København, og det var ikke intentionen da kanalen blev oprettet. En anden mulighed er også, at splitte DR op, f.eks. så DR 2 produceres fra Århus, og DR 3 eller som kanal produceres fra Ålborg, bare som eksempel, så får de forskellige landsdele deres helt egen kanal, og dermed også nye lokale ansigter, produktioner, udsyn osv. og hvorfor skal morgen tv forøvrigt altid sendes fra København bare som eksempel.

  Argumenterne og den afgørende fordom om, at alle de interessante mennesker, politikere, erhvervsfolk, analytiker, meningsdannere osv. altid findes i København, den køber jeg ikke, og der er lige langt fra Ålborg til København, som der er fra København til Ålborg, så det handler alt sammen om vilje, og tilvænning, for intet er umuligt hvis man vil det. Og hvis udsendelserne er store eller vigtige nok, som f.eks. deadlige, så skal folk, politikere osv. nok komme til f.eks. Ålborg, hvis de ønsker deres budskab og meninger udbredt, og alternativt, så findes der i dag så gode tekniske muligheder, at man ikke nødvendigvis behøver, at være på lokationen for given live udsendelse.

  Mht. DR, så kunne man jo med inspiration af overstående, så tilbyde DR ikke, at skære ned på deres budget, i mod, at de så gjorde sig mere gældende og synlige i hele landet, med en permanent placering i henhold til produktion allround, også faste nyhedsudsendelser, som f.eks deadline. Ovenikøbet kunne politikerne hjælpe med ekstra overgangsbevillinger til investering i nye lokaler og udstyr, sådan et nyt landsdækkende media landskab, hvor der produceres, sendes og arbejdes i alle landsdele hver dag, det synes jeg kunne være et virkeligt fornyende og frisk pust til den mere eller mindre fastlåste tendens som vi ser i dag, hvor alt samles i København.

 18. Af Finn Larsen

  -

  Jeg siger ligesom Donald: Radio 247 skal flyttes til provinsen og de ansatte skal selv betale for flytningen. Så kan de lære det !

 19. Af lisbeth Sørensen

  -

  ” og der er lige langt fra Ålborg til København, som der er fra København til Ålborg, ”

  Mentalt er der lige langt som København til Saudi Arabien, selvom den dog har fostret røde mette, og naturligvis kan være stolt af dette som at være en socialdemokratisk kommune i det hele taget..De fleste indbyggere skal evakueres når Lillebælt bliver en fast grænse forbindelse, go de skal ikke overlades i stikken til Venstre flæske opdrættere derover. Sådan en form for umenneskelighed kan vi ikke bare lade ske..

  Derudover blæser vinden mestendels vestfra så vidt jeg erindre fra en barndoms cykeltur fra Kbh til Aalborg? Så er altså længere fra københavn til Ålborg end vice versa..Men enig at radio 24/7 burde være en ren udkantsradiostation for DF´/V………Mennesker….De fleste der arbejder på den i kbh. er jyske DF/V indvandrer …….Mennesker….Alligevel..

 20. Af P Christensen

  -

  Hvis det er populisme at flytte noget til provinsen,
  må Venstre jo selv være populister.
  De har sendt offentlige institutioner (tomme skaller, men uden medarbejdere med viden)
  vestpå.
  Helt på samme vis som deres “reformer” (deformer?) har sendt fx Skat i knæ og smidt milliarder af vore skattekroner ud ad vinduet. Blandt andet derfor har vi idag verdens dyreste discountsamfund.

 21. Af j nielsen

  -

  “Jeg siger ligesom Donald: Radio 247 skal flyttes til provinsen og de ansatte skal selv betale for flytningen. Så kan de lære det !”

  Det må så blive de nye ansatte, for de andre har for længst sagt op.

  Nu hvor der alligevel går Anders And i det kunne Mexico bygge deres egen mur, klos op ad den amerikanske. Og få amerikanerne til at betale for den.

  10 cm højere, selvfølgelig.

 22. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Det må så blive de nye ansatte, for de andre har for længst sagt op.”

  Hele samfundet ville gavne via at radio 24/7 blev udflyttet til sønderjylland..Hvorfor skal en borgerlig radiostation modtage halvanden milliard i statskroner , og deres værter 6ooo, ja 6ooo kr. i time pr. produceret radio time for at deltage for statskroner?

  Især når man erindre at vi intet rødt alternativt har her..Hvem fanden har bestemt dette?

Kommentarer er lukket.